Praėjusį savaitgalį Vilniuje, sportinio pokerio klube Du Karaliai, įvyko 11-as Lietuvos sportinio pokerio čempionatas. Ir nors Covid-19 grėsmė atbaidė nemažą dalį žaidėjų, į keturių dienų renginį susirinko 163 žaidėjai iš visos Lietuvos. Pristatome viso renginio eigą ir nugalėtojus.
Turnyras turėjo tris startines dienas, kuriose sužaidė 32,62 ir 69 žaidėjai. Visiems sužaidus po 10 lygių, į antrą dieną perėjo 55 stipriausi žaidėjai, o žetonų lyderiu tapo kaunietis Mantas Jarašiūnas. Trumpoje 2oje dienoje buvo žaidžiama iki kol liks du stalai, ir prie stalų sekmadienio ryte susirinko 13 žaidėjų – Mantas ir toliau buvo vienvaldis žetonų lyderis, sukaupęs 714 000 apvaliųjų. Per kiek ilgiau nei valandą sprogsta finalinio stalo burbulas, ir keptuvės savininku tampa vilnietis, per pastaruosius 3 Lietuvos sportinio pokerio čempionatus laimėjęs pirmą ir trečią vietas Simonas Slukinas. Susiformuoja finalinis stalas, kur lyderiu išlieka Mantas:

1. Nerijus Palubinskas 282.000
2. Matas Sabulis 664.000
3. Lukas Kviecinskas 816.000
4. Eglė Genienė 286.000
5. Yassir Lamrani Selmane 793.000
6. Mantas Jarašiūnas 949.000
7. Arūnas Valantavičius 709.000
8. Klemensas Kunickij 185.000
9. Karolis Bolšakovas 268.000

Pirmasis nuo finalinio stalo pasitraukė Nerijus Palubinskas, antrasis – Karolis Bolšakovas, o trečia – geriausiai pasirodžiusi turnyro mergina Eglė Genienė. Beje, mūsų partneris – Rikio žaidimai – įsteigė ir prizą būtent geriausiai dailiosios lyties atstovei. Šeštas turnyre finišavo pirmos ir antros dienos žetonų lyderis Mantas Jarašiūnas, penktas – Matas Sabulis, ketvirtas – Lietuvos sportinio pokerio rinktinės narys Arūnas Valantavičius. Pirmą kartą Lietuvos sportinio pokerio čempionate prizinę vietą užėmė užsienietis – antras turnyre liko marokietis Yassir Lamrani Selmane, už savęs trečioje vietoje palikęs vilnietį Klemensą Kuniskij. HU prieš Yassir stipresnis buvo kaunietis Lukas Kviecinskas. Tradiciskai, laimėtojai buvo apdovanoti rėmėjų prizais, taurėmis o geriausi – ir įpirkomis į rimtus turnyrus. Nugalėtojas penktus metus iš eilės gavo kelialapį į didžiausią Pabaltijo šalyse vykstantį pokerio festivalį Kings of Tallinn (bilietas+kelionė+apdyvendinimas). Tai buvo pirmas Luko LSPF finalinis stalas.

Tradiciškai, čempionato metu vyko ir reitinginis Pot Limit Omaha turnyras, kurio laimėtoju ir dar vieno kelialapio į kitų metų Žvejo iššūkį savininkas Donatas Norvaišas.
Po Lietuvos sportinio pokerio čempionato reitingo lyderiu (ir matyt pagal dabartinę pandemijos situaciją) tapo 9 vietą čempionate užėmęs Nerijus Palubinskas su 190.77 taško, antras – daug taškų gavęs už pergalę čempionate Lukas Kviecinskas (171,17 taško), trečias – prieš tai vykusiuose turnyruose sėkmingai pasirodęs Arnoldas Kolesnikovas (147,15). Visą reitingo situaciją galite rasti čia: https://lspf.lt/lspf-nariu-reitingai.
Sveikiname visus nugalėtojus, ir mes labai tikimės, kad situacija anksčiau ar vėliau pagerės ir mes galėsime grįžti prie pokerio stalų!