Kaip jau buvo skelbta, šiais metais LSPF žaidžiančių žaidėjų laukia ne tik vis dar atrandamos naujos vietos, kur vyks turnyrai, bet ir keletas esminių naujovių: tai pagrindiniu kiekvieno turnyro prizu tapusi UNIBET OPEN pagrindinio turnyro įpirka bei taip pat galimybė įsigyti vieno mėnesio narystę žaidėjams, kurie neturi laiko ar galimybių žaisti visus metus. Taip pat, kas nemažiau svarbu, iš 2013 ir 2014 metų reitingo lyderių buvo suformuota Lietuvos rinktinė, kurios laukia pats didžiausias iššūkis Lietuvos sportinio pokerio istorijoje – Nations Cup – Match pokerio pasaulio čempionatas. Bet apie viską iš pradžių.

TURNYRŲ VIETOS

Šiais metais, be tradiciniais tapusių Vilniuje sportinio pokerio klubo „Du Karaliai“, Kaune – „Pokerio namų“, į LSPF grafiką grįžta Panevėžys (viešbutis Romantika, www.romantic.lt) bei Druskininkai (viešbutis Europa Royale, www.groupeuropa.com). Vasaros stovykla vyks (laukiamas patvirtinimas, bet turėtų niekas nesikeisti) labai gražioje Lietuvos vietoje – tai Visuomenės Harmonizavimo parke, įsikūrusiame tarp Alytaus ir Prienų (www.harmonypark.lt). Palangos etapas matyt vėl vyks Vangupėje, kaip ir pernai, na, o Lietuvos čempionatas ir baigiamosios metų kovos – SPK Du Karaliai.

TURNYRŲ GRAFIKAS

Preliminarus turnyrų grafikas:

Panevėžys, viešbutis Romantika. Vasario 7-8 dienos. Detalesnė informacija apie turnyrą bus paskelbta kitos savaitė pradžioje (prizai, apgyvendinimas).

Vilnius, sportinio pokerio klubas Du Karaliai. PO PENKERIŲ METŲ. Kovo 27 – 29 dienos.

Druskininkai, viešbutis Europa Royale. Balandžio 25-26 dienos.

Kaunas, sportinio pokerio klubas Pokerio namai. Arba gegužė arba spalis. TBD.

Vasaros stovykla, Visuomenės harmonizavimo parkas. Birželis, TBD.

Palanga, viešbutis Vanagupė. Rugpjūčio 18-20 dienomis.

Lietuvos sportinio pokerio čempionatas, SPK Du Karaliai. Rugsėjo 24-27  dienos.

Baigiamasis metų turnyras, Vilnius, SPK Du Karaliai ir SPK Get Lucky. TBD.

Match poker parodomasis čempionatas, SPK Du Karaliai, Vilnius. TBD.

Visų LSPF nugalėtojų taurė, SPK Du Karaliai, Vilnius. TBD.

TURNYRŲ PRIZAI

Kaip ir ankstesniais metais, LSPF tęsia darbus su pagrindiniu partneriu ir rėmėju UNIBET. Tačiau, kiek kitaip nei anksčiau, buvo nuspręsta, kad kiekvieno pagrindinio turnyro bei Lietuvos čempionato laimėtojas bus apdovanotas įpirka į vieną iš pagrindinių UNIBET OPEN turnyrų. Realu yra tai, kad visi laimėtojai į vieną iš UNIBET OPEN pagrindinių turnyrų važiuos kartu, taip stiprindami bendruomeniškumo ir buvimo kartu jausmą. Tiesa, nereikia pamiršti, kad prizas – tik ĮPIRKA. Tiek kelione, tiek apgyvendinimu reikės pasirūpinti patiems.

Standartiškai, antrų – trečių vietų nugalėtojai bus apdovanoti įvairia išmaniąja orgtechnika, poilsio savaitgaliais ir kitais rėmėjų bei partnerių prizais.

NARYSTĖS MOKESČIAI

Nuo sausio pirmos dienos įvedus eurą, narystės mokesčiai nesikeičia, tik perskaičiuojam oficialiu lito ir euro kursu į eurus. Taigi: stojimo mokestis – 14,48 EUR; pusės metų mokestis – 26,07 EUR, o metų – 52,14 EUR. Visų žaidėjų patogumui yra įvedamas VIENO MĖNESIO narystės mokestis, lygus 15 EUR. Prieš tampant nariu, nauji dalyviai turi užpildyti anketą www.lspf.lt ir padaryti pavedimą (pusės metų, metų arba vieno mėnesio narystės) į sąskaitą SWEDBANK banke LT13 7300 0101 2724 5198 (mokėjimo paskirtyje reikia nurodyti, už ką yra mokama).

TARPTAUTINĖS VARŽYBOS

Šiuo metu IFP (International federation of poker) labai aktyviai, su visų nacionalinių pokerio federacijų pagalba siekia tapti SPORT ACCORD (ne olimpinių sporto šakų sąjunga) nare. Tik įvykdžius šią salygą ir pripažinus Match Poker – pagrindine IFP kultivuojamo pokerio rūšimi, bus paskelbtos datos, kada Berlyne šiais metais vyks NATIONS CUP – Match Poker pasaulio čempionatas. Lietuvos rinktinė, sudaryta iš geriausių trijų 2013 ir 2014 metų žaidėjų irgi dalyvaus kvalifikaciniame turnyre, po kurio paaiškės, ar mūsų rinktinė bus tarp stipriausių pasaulio rinktinių.

Taip pat, IFP visoms nacionalinėms federacijoms pristatys visą Match Poker Softą, kuris šiais metais jau turėtų būti išbandytas ir Lietuvoje. Na, o vasarį Lietuvos rinktinės laukia išvyka į Gdanską, kur planuojamas Lietuvos ir Lenkijos rinktinių susitikimas.