Kadangi pastaruoju metu iškilo labai daug klausimų, kokiais svertais ir kaip buvo ir bus atrenkami žaidėjai į Lietuvos sportinio pokerio rinktinę. Taigi, kad nekiltų dar daugiau klausimų ir nesusipratimų, pateikiame patikslintą šių metų rinktinės formavimo procedūrą.

Dar 2013 metų pabaigoje, po sėkmingo rinktinės pasirodymo Europos čempionato atrankoje Vienoje ir pakankamai neblogo starto Europos čempionate Kipre, buvo nuspręsta, kad reiktų šiek tiek pakeisti rinktinės formavimo principus: vietoje šešių geriausių LSPF žaidėjų pakviesti tris geriausius LSPF žaidėjus ir tris pokerio profesionalus, kurie būtų kaip mokytojai trims LSPF žaidėjams. Apie tai buvo rašyta čia: http://lspf.lt/naujienos/2014-metais-%E2%80%93-9-turnyrai-komandinio-turnyro-sugrizimas-bei-vienas-naujas-miestas-lspf-geografijoje.

Pakeitimo esmė buvo dvejopa: kad labiau tobulėtų geriausi mūsų žaidėjai, bei faktas, kad artėjo IFP (International Federation of Poker) rengiamas Nations Cup (Match pokerio čempionatas). Tačiau IFP nesugebėjo suorganizuoti šios taurės ir viskas nusikėlė į 2015 metus. Tokiu būdu trys geriausi 2013 metų LSPF žaidėjai liko be to, ko buvo nusipelnę: dalyvavimo tarptautiniame renginyje.

Dėl šios priežaisties, į priekį iškeliant Lietuvos sportinio pokerio federacijos rengiamuose turnyruose žaidžiančių žaidėjų interesus buvo nuspręsta, kad 2015 metais Lietuvai atstovaus trys geriausi 2013 metų žaidėjai (Rasa Šalčiuvienė, Andrej Afonin ir Vaidas Bielskis) bei trys  geriausi pagal reitingą 2014 metų žaidėjai – Laimutis Karvelis, Mantas Urbonas ir Audrius Kalašnikovas. Jeigu bent vienas žaidėjas atsisakys dalyvauti viename ar kitame turnyre, jo vietą užima ketvirtą ir t.t. vietą 2014 metais bendrame reitinge užėmęs žaidėjas.

2015 metais kol kas planuojami dvi rinktinės išvykos: į Lenkiją vasarį ir į Nations Cup turnyrą Berlyne (data kol kas nėra žinoma). 2016 metų rinktinė bus sudaryta remiantis 2015 metų bendru reitingu – dalyvių skaičius priklausys nuo tarptautinių varžybų formato (ne mažiau šešių žaidėjų).