LSPF komanda tikisi, kad visi Nacionalinio sportinio pokerio klubo žaidėjai džiaugsmingai pasitiko naujuosius 2013 metus ir yra pasiruošę toliau atkakliai kovoti prie pokerio stalų naujajame LSPF NK sezone! Tad, prieš paskelbiant 2013 metų veiklos planą, trumpai apžvelkime2012 metų turnyrus bei kitus su LSPF susijusius pokerio pasiekimus.

LSPF NK 2012 metų apžvalga

Trečiuosius savo veiklos metus LSPF ir Nacionalinis sportinio pokerio klubas pradėjo su nauju rėmėju – du metus LSPF rėmusius PokerStars.net pakeitė Unibet pokerio kambarys. Pasikeitus rėmėjui, žinoma, pasikeitė ir rėmimo pobūdis bei turnyrų skaičius. 2012 metais buvo sužaisti 9 gyvi ir daugybė on-line (tiek tūzų turnyrų, tiek veidrodinių Unibet Masters turnyrų) turnyrų.

Tarp gyvų turnyrų nugalėtojų pastebėsite nemažai sportinio pokerio klubuose jau pasižymėjusių veidų. Tuo tarpu bene didžiausiame metų sportinio pokerio renginyje – Lietuvos sportinio pokerio čempionate – jau antrus metus iš eilės triumfuoja per atrankas patekę žaidėjai: 2012 metų čempionu tapo Rytis Kelminskas.

Prisiminkime visų 2012 metų turnyrų nugalėtojus:

  1. UNIBET MASTERS VILNIUS 2012 – Žilvinas Gaižutis;
  2. UNIBET MASTERS KAUNAS 2012 – Justinas Šličius;
  3. DU KARALIAI TAURĖ 2012 – Justas Poviliūnas;
  4. VASAROS POKERIO STOVYKLA 2012 – Martynas Tamoševičius;
  5. UNIBET MASTERS PALANGA 2012 – Jokūbas Merkelis;
  6. UNIBET MASTERS VILNIUS II 2012 – Aurimas Naujalis;
  7. POKERIO NAMŲ TAURĖ 2012 – Darius Zapolskis;
  8. LIETUVOS ČEMPIONATAS 2012 – Rytis Kelminskas;
  9. BAIGIAMASIS METŲ TURNYRAS 2012 – Dovydas Sirutis.

Atkreipkite dėmesį, kad nė vienas 2012 metų atskiro turnyro nugalėtojas nepateko į Lietuvos sportinio pokerio rinktinę , išskyrus jauniausiąjį kada nors LSPF turnyrą laimėjusį Jokūbą Merkelį, kuris dėl įtam tikrų priežasčių atsisakė atstovauti Lietuvos rinktinei Vienoje vykstančiame Duplicate Poker kvalifikaciniame turnyre į Europos čempionatą. Tuo tarpu rinktinę suformavo žaidėjai, kurie visus 2012 metus žaidė stabiliausiai. Galima būtų drąsiai išskirti vieną žaidėją – Giedrių Sabonį – kuris po dviejų pokerio profesionalų triumfo 2010 ir 2011 metais tapo geriausiu metų žaidėju ir laimėjo šio titulo vertą prizą – pakuotę į Unibet Open turnyrą. Giedrius net trijuose iš devynių turnyrų pasiekė finalinį stalą, kas ir lėmė jo lyderiavimą bendrajame 2012 metų reitinge. Žinoma, finalinėje metų dvikovoje Giedrius turėjo atlaikyti didelį Mariaus Žydelio spaudimą.


Na, o visą LSPF sezoną vainikavo Lietuvos sportinio pokerio rinktinės puikus pasiekimas – laimėtas kelialapis į Europos Dublikatinio pokerio čempionatą. Kaip minėjome, rinktinė buvo suformuota atsižvelgiant į 2011 – 2012 metais (slankantis reitingas) pasiektus rezultatus. Ją sudarė pokerio profesinalas Vytautas Milbutas (vienintelis nežaidęs LSPF rengiamuose turnyruose), Giedrius Sabonis, Vytautas Lekeckas, Rasa Šalčiuvienė, Inga Marcinkevičiūtė bei Justas Zdanevičius. Austrijos sostinėje Vienoje vykusioje Dublikatinio pokerio atrankoje į Europos čempionatą Lietuvos rinktinė užėmė garbingą antrą vietą ir pateko į Europos čempionatą, vyksiantį 2013 metų kovo mėnesį. Lietuviai nusileido tik estų komandai. Tačiau prisiminkite, kad kitos sudėties Lietuvos rinktinė praėjusių metų rugpjūčio mėnesį įveikė tą pačią Estijos komandą – tai buvo pirma Lietuvos rinktnės pergalė tarptautinėje arenoje.

Kas laukia LSPF NK narių 2013 metais

Džiugiai pradėjome 2013 metus, tad pats laikas pasidalinti šviežiausiomis naujienomis apie tai, kokie iššūkiai laukia LSPF NK narių bei pačios organizacijos naujajame sezone!

LSPF metai prasidės parodomuoju Dublikatinio pokerio turnyru, kur susigrums Europos čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė ir 5 įvairių Lietuvos klubų deleguoti žaidėjai. Turnyras įvyks sausio 26 dieną sportinio pokerio klube „Du Karaliai” Vilniuje.

Šiais metais LSPF NK žaidėjų taip pat laukia 9 gyvi turnyrai, kurie vyks tokiuose miestuose kaip Druskininkai, Ukmergė, Kaunas, Vilnius, be to, apsilankysime ir ne taip jau seniai atsidariusiuose pokerio klubuose Klaipėdoje bei Šiauliuose. Kitaip nei du metus prieš tai, Lietuvos sportinio pokerio čempionatas vyks rugsėjo mėnesį.

Preliminarus LSPF NK 2013 metų turnyrų grafikas:

  • Sausio 26 d. Dublikatinio pokerio parodomosios varžybos. Vilnius, SPK „Du Karaliai“.
  • Kovo 1 – 3 d. Unibet Masters Kaunas.
  • Kovo 22 – 24 d. Unibet Maters Vilnius, „Trims metams praėjus….”. Vilnius, SPK „Du Karaliai”
  • Balandžio 26 – 28 d. Unibet Masters Druskininkai. „Snow Arena”. Planuojamas mačas su Lenkijos rinktine.
  • Birželio 1 – 2 d. Unibet Masters Ukmergė.
  • Liepos 5 – 7 d. Unibet Masters Klaipėda. Pokerio klubas „Pajūrio pokerio namai”.
  • Rugpjūčio 2 – 4 d. Vasaros pokerio stovykla. Dubingiai (Dubingių pramogų ir poilsio centras, http://www.litorina-dubingiai.lt/lt/dubingiai)
  • Rugsėjo 19 – 22 d. Lietuvos sportinio pokerio čempionatas. Vilnius, SPK „Du Karaliai“.
  • Spalio 27 – 28 d. Unibet Masters Šiauliai. Šiaulių ledo arena ir pokerio klubas „Pokeristai“.
  • Lapkričio 29 d. – gruodžio 1 d. Baigiamasis 2013 metų LSPF renginys. Metų superfinalai. Vilnius, SPK „Du Karaliai“.

Šiais metais Lietuvos čempionas ir geriausias metų žaidėjas vėl galės mėgautis pilna Unibet Open pakuote! Visų kitų turnyrų nugalėtojai bei prizininkai mėgausis Unibet ir kitų rėmėjų daiktiniais prizais.

Deja, po kelerių metų gyvavimo, iš LSPF NK žaidėjų dienotvarkės dingsta Tūzų turnyrai virtualioje erdvėje. Ar vyks on-line veidrodiniai turnyrai, dar sprendžiama.

Kai kurių turnyrų datos gali keistis dėl nenumatytų aplinkybių ar tarptautinių varžybų grafiko.

Registracija į artimiausią turnyrą Kaune bus paskelbta likus lygiai mėnesiui iki jo pradžios. Na, o dabar kviečiame visus aktyviai dalyvauti sportinio pokerio klubų veikloje, o nuo vasario mėnesio pasinerti į 2013 metų LSPF NK turnyrų sūkurį. Kaip visada, iškilus bet kokiam klausimui galite drąsiai skambinti Lietuvos sportinio pokerio federacijos generaliniam sekretoriui Skirmantui Tomkevičiui ar tiesiog parašyti trumpą žinutę elektroniniu pašto adresu info@lspf.lt.

Esamus narius raginame prasitęsti besibaigiančias narystes, o visus naujokus kviečiame apsilankyti mūsų tinklalapyje http://lspf.lt/registracija/naryste ir tapti LSPF NK šeimos nariu!

Sėkmės 2013 metais ir iki susitikimo pirmame LSPF NK turnyre Kaune!

LSPF Administracija